Akció!

Gimnasztikai fitnesz és Yoga labda – 65 cm átmérővel

1 990 Ft

A 65 cm átmérőjú fitnesz labda kiváló testmozgás és fitnesz segédeszköz erőnléti gyakorlatokhoz és akár az irodai székek egészséges helyettesítőjeként is használhatjuk. A fitnesz labda fejleszti az egyensúlyérzéket és hozzájárul a helyes testtartáshoz.

Kategóriák: ,

Leírás


A fitnesz labda instabil felülete ideális ülőfelület, hiszen a folyamatos mikromozgások miatt erősödnek az izmok és ezáltal megfelelő helyzetben tartja a medencét.

A kiegyensúlyozott, egyenes háttal való ülés nem csak a gerincnek tesz jót, de segíti a keringést és egyenletesen terheli az izmokat.

A napi 8-10 óra ülés a túlsúly és az aranyér kialakulásának valószínűségét is növeli, ugyanis egy közel vízszintes felületen ülünk, amely egyoldalúan terhel bizonyos izmokat, néhány izmot nagyon megterhel néhányat viszont egyáltalán nem. Ha rosszul ülünk, kialakulhat hátfájás, derékfájás, karzsibbadás és a végtagok vérellátása is romolhat.

A merev ülőrésszel rendelkező székek esetében a teljes testsúly a gerincet terheli sokszor egyenlőtlenül, ami fájdalmakat okozhat a deréktájékon. Ez a helytelen ülésmód idővel annyira megterheli a gerincet, nyaki és vállfájdalmakat okoz és jelentősen csökkenti a mozgékonyságot.

A labdán való ülés megelőzi ezeket a problémákat, mivel mindenkinek figyelnie kell, hogy hogyan ül, így az izmok is váltakozva dolgoznak folyamatosan, nem pedig egy helyzetben megfeszülve/elernyedve. Így erősödik a tartóizomzat, a hát, derékizmok és javul a porckorongok anyagcseréje is, amely így akár meg is előzheti a porckorongsérv kialakulását. A folytonos mozgás erősíti az izmokat, megszünteti a hát- és nyakfájást.

A labda kiegészítője a következő sportoknak is: fitness, pilates, jóga, gimnasztika, aerobic, has- és hátedzés, fizioterápia, rehabilitáció.

Irodai székként is használható az irodában vagy otthon, a számítógép mellett végzett munka során. Segítségével gerincünk és medencénk izmai, az ízületek és ínak megfelelő edzésben vannak tartva, ezáltal képesek biztosítani a gerincünk egészségét.

A fitnesz labda előnyei:
javítja az egyensúlyt és a test általános stabilitását
támogatja a helyes testtartást
enyhíti a hátfájást
fitnesz segédeszköz erőnléti gyakorlatokhoz
a szék alternatívájaként szolgál
elősegíti az egészséges ülést

Megosztás