Harry Potter Mardekár (angolul Slytherin) ház tolla és jelképe

3 490 Ft

A Mardekár Harry Potteres házat (angolul: Slytherin) Mardekár Malazár (angolul: Slytherin Salazar) aranyvérű varázsló alapította, aki kezdetben Griffendél Godrik jóbarátja volt. Aztán Mardekár elidegenedett a többiektől, mivel egyre több kikötést tett az iskolával szemben. A Teszlek Süveg szabálya szerint:

„Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, / Ne tekints másra: / A Mardekár való neked. / Ott lelhetsz sok társra.”[1]

Albus Dumbledore és a Teszlek Süveg szerint a Mardekár-házba azok kerülnek, akik ravaszak becsvágyóak. Feltehető, hogy a ház tagjai között kevesebb a mugliivadék, mint a többi házban, de azt nem mondhatjuk, hogy csak aranyvérűek tartoznának ide, például Tom Rowle Denem (Voldemort) és Perselus Piton apja is mugli volt.

A Mardekár klubhelyisége a pincében van, ahova Harry Potter és Ron Weasley másodikos korukban a Százfűlé-főzet segítségével be tudtak jutni. A helyiséget egy falba rejtett kőajtó védi. „A Mardekár klubhelyisége hosszú, alacsony mennyezetű terem volt. Durva kőfalait láncon lógó, kerek, zöld lámpák világították meg. A míves kandallópárkány alatt lobogott a tűz, fényében faragott székek és üldögélő mardekárosok körvonalai rajzolódtak ki.”Címerállata egy kígyó, színei a zöld és az ezüst.

A ház ismert vezetői Perselus Piton és Horatius Lumpsluck, mindketten bájitaltant tanítottak. Kísértete a Véres Báró.

Kategória:

Leírás

  • gyűjtők számára
  • limitált példányszámban
  • kiszállítás 2-3 nap. Pontos telefonszámot írjon be rendelésnél, a futár azon fogja hívni.